3-0 (81) Johan Brorsson (ass William Nilsbeck)
Hannes Törnqvist, Julien Linda, Linus Strömgren
Martin Hedvåg, Johan Brorsson
Avb: Sam Dada, Andreas Palm, William Nilsbeck, Hjalmar Carlsson, Oskar Johansson (mv)

Tre poäng till slut.
Många runt Skogsängen trodde på en enkel seger när nollpoängaren Västra Torsås kom på besök. Nu blev det betydligt svårare för Torpa och segern satt verkligen långt inne.
V/T började piggt och var hetare än TIF i inledningen. Man jobbade hårt, tog mycket löpningar och vi blev lite stillastående och avvaktande. Dock tog vi oss ur pressen och började få ett visst övertag. Vi skapade en hel del men skotten var sällan på mål. Johan B, Linus och Martin sköt friskt men skärpan var inte där och övriga farligheter avvärjde en alert V/T målvakt. Bästa läget hade i stället bortalaget när man sköt i underribban och ut i 31:a minuten. Vi fortsatte att missa målramen och det var en hel del bollar som hamnade över skyddsnätet bakom mål och då var det inte ologiskt att det stod 0-0 i paus. Stort spelövertag men dåligt sikte i avsluten. Nu har årets Torpa ofta varit bättre i andra halvlek och denna match blev inget undantag.
Torpa flyttade fram positionerna direkt från start i andra och man ville verkligen få in ett ledningsmål. V/T försvarade sig bra och det blev inte enkelt att ta sig förbi en kompakt försvarsmur. TIF fortsatte att skjuta mycket och bra skott hade Johan P och Martin under första kvarten. Pressen var massiv och V/T var knappt på vår planhalva. Första bytet i 60:e minuten när en skadad Linus Strömgren tvingades utgå och ersattes av William Nilsbeck. Det förlösande ledningsmålet skulle falla i 66:e minuten. Martin Hedvåg drog i vägen ett skott från 20 meter och med hjälp av bortre stolpen gick bollen i mål. V/T mattades betydligt efter målet och det var spel mot ett mål. Matchen skulle avgöras 75:e minuten sedan en av minst 10 hemmahörnor resulterade i mål. Lång högerhörna från Martin som gick över hela försvaret och när William Nilsbeck samlade upp sköt vid första stolpen smet bollen in förbi en skymd målvakt. V/T orkade inte stå emot hemmalagets starka offensiv och spiken skulle falla i 81:a minuten. Bra skott från vänstersidan av William, mv släppte retur och framme var Johan Brorsson och satte sitt 4:e mål för säsongen. Till slut en stabil 3-0 seger men vi fick verkligen jobba för segern. V/T krigade hårt och lite märklig att man inte har några poäng, för försvaret var bra men man var kanske lite uddlösa framåt. Själva har vi spelet bättre men när vi väl fick spräcka nollan var det inget snack om saken. Samuel hade en lugn kväll i målet, vår trebackslinje med Fredrik, Axel och Ludvig spelade resolut och släppte bara till en chans. Mitten dominerade vi stort, där Johan Palm jobbar som vanligt förtjänstfullt. Julien Linda fick spela 90 minuter och gör det bra och fick pris som matchens lirare. Framåt vill man alltid ha mer mål men Martin och Johan B skapar mycket och tog mycket löpningar och är hela tiden farliga. Bra inhopp av William där han gör 1+1 på sina knappa 30 minuter.
Vi hakar på i toppen och nästa gång vi är i farten blir redan på måndag när vi möter Älmhult United på Delary IP.